Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΛΕΜΕ ''ΝΑΙ'' ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ''ΟΧΙ'' ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


Στις 15 Οκτωβρίου 2014  συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας και παρακολουθήσαμε σε ζωντανή μετάδοση από τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ενημέρωση για την ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Μάθαμε για όλες τις ''παγίδες'' που κρύβονται εκεί, πως να τις υποψιαζόμαστε, πως να τις αποφεύγουμε και που θα πρέπει να απευθυνθούμε για να ζητήσουμε βοήθεια.
 
Τα μηνύματα που πήραμε ήταν πολύ ΧΡΗΣΙΜΑ και ΔΥΝΑΤΑ και σκεφτήκαμε να συμβάλλουμε με τον δικό μας τρόπο στη μετάδοσή τους σε όλα τα παιδιά του σχολείου μας και να γίνουμε με τη σειρά μας φορείς αυτής της πολύ σοβαρής προσπάθειας.


Επιστρέψαμε στην τάξη μας και πιάσαμε δουλειά.

Συζητήσαμε για όλα αυτά που είδαμε και ακούσαμε, ενημερωθήκαμε και για άλλες δράσεις και σελίδες με αναλυτική ενημέρωση που έχουν φτιάξει ο ''ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ'' αλλά και το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και στο τέλος αρχίσαμε να δουλεύουμε πάνω στη δική μας ιδέα. 

Τα χέρια και το μυαλό μας πήραν φωτιά! Ετοιμάσαμε το υλικό, γράψαμε τα μηνύματά μας και τα συνθέσαμε σε μια μεγάλη αφίσα στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου μας.



Ιστότοποι που πρέπει να επισκεφτείτε και να διαβάσετε με πολύ προσοχή είναι οι παρακάτω:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ_ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ_ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ_ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
 


ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΑΛΛΑ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΒΙΑΣ


ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤ' Τάξης του 6ου Δ.Σ. Χαλανδρίου









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.