Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Η ΤΑΞΗ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ!


Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ:
Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία και
είναι 2.500 χρόνων!

 Την Κυριακή στις 9 Νοεμβρίου το πρωί  συναντηθήκαμε και τρέξαμε ένα μέρος της διαδρομής αυτού του ίδιου ιστορικού δρόμου , που έτρεξε ο στρατιώτης  Φειδιππίδης  το 490 π.Χ. για να φέρει το μήνυμα της νίκης των
Ελλήνων στη μάχη του Μαραθώνα, που δόξασε με τη χρυσή του νίκη  ο νερουλάς απ’ το Μαρούσι Σπύρος Λούης στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896 και που διέσχισε ο γιατρός και βαλκανιονίκης αθλητής  Γρηγόρης Λαμπράκης πραγματοποιώντας μόνος του την πρώτη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης τον Απρίλιο του 1963.

Η ιστορία, τα συναισθήματα, οι μνήμες και οι συμβολισμοί που συνδέονται με την ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ είναι πάρα πολλά και όπως τότε έτσι και σήμερα τα 42.195 μέτρα της διαδρομής είναι ένας ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ όχι μόνο για τους επαγγελματίες αθλητές που συμμετέχουν σε αυτόν αλλά κυρίως για τους χιλιάδες ‘’ερασιτέχνες’’ από την Ελλάδα και ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο που έρχονται να τρέξουν στην κλασική διαδρομή, που θεωρείται από τις δυσκολότερες παγκοσμίως.


Η προετοιμασία, η εκκίνηση, το τρέξιμο, ο τερματισμός αλλά και όλη η ατμόσφαιρα που ζήσαμε θα μας μείνει αξέχαστη. Δεσμευτήκαμε να μεταφέρουμε το μήνυμα της χαράς της συμμετοχής μας στην τάξη και το σχολείο μας, αλλά και τα μετάλλια και τα αναμνηστικά μας διπλώματα. Υποσχεθήκαμε να είμαστε εκεί κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι και κάποια μέρα να καταφέρουμε να τρέξουμε ολόκληρη αυτή τη μεγάλη, από κάθε άποψη, διαδρομή που ξεκίνησε με τη συμμετοχή 10 αθλητών για να φτάσει σήμερα στις 30.000!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.