Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΥΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ


Βράβευση μαθητών του σχολείου μας … και της τάξης μας, στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ).

Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, βραβεύτηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες από όλα τα σχολεία της χώρας, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό του ΕΚΕΔΙΣΥ για τη δημιουργία βίντεο με αφηγήσεις των παππούδων και των γιαγιάδων τους από τα σχολικά τους χρόνια, με τίτλο ‘’Αναμνήσεις από τα παλιά σχολικά χρόνια’’.

Η αίθουσα γεμάτη, όχι μόνο από μαθητές, δασκάλους, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, αλλά και από συγκίνηση πολύ που γινόταν αυθόρμητο και ζεστό χειροκρότημα κάθε φορά που βλέπαμε στα βίντεο αυτούς τους ανθρώπους να διηγούνται τη ζωή τους στο σχολείο από το 1940 έως το 1960 , και να μεταφέρουν την ομορφιά αλλά και τη σκληρότητα εκείνων των χρόνων που σημάδεψαν πολλά ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα.

Από το σχολείο μας συμμετείχαν και βραβεύτηκαν σε  διάφορες κατηγορίες οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες:
  • Νικολέτα Β. της Έκτης τάξης
  • Άγγελος Κ. της Έκτης τάξης
  • Ιόλη Μ. της Πέμπτης τάξης και
  • Αντώνης Π. της Πέμπτης τάξης


Ο Άγγελος, η Νικολέτα και η Ιόλη τη στιγμή της βράβευσής τους
Τα βίντεο στάλθηκαν στο ΕΚΕΔΙΣΥ πριν τη λήξη της προηγούμενης χρονιά και τα παιδιά της Έκτης τάξης συμμετείχαν στη δράση αυτή με την υποστήριξη και καθοδήγηση της περσινής τους δασκάλας και συγγραφέως παιδικών βιβλίων, κυρίας Γιολάντας Τσορώνη.

Το υλικό και των τεσσάρων παιδιών μας ήταν πολύ εμπνευσμένο και εξαιρετικό και σε λίγες μέρες θα το βρούμε αναρτημένο στη σελίδα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, οπότε και θα σας ενημερώσουμε.
 
ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ !
 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.