Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΕΕΕΕΕΣ!!!!!!!!!!!!!!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΑΤΩΝΤΑΣ  ΕΔΩ

 
Πριν από ένα περίπου μήνα ξεκινήσαμε να συζητάμε την ιδέα της εφημερίδας της τάξης μας. Μιλήσαμε για τον τίτλο, τη θεματολογία, τη σύνθεση, το μέγεθος, τα χρώματα, καθώς και για το καθε πότε πρέπει να την εκδίδουμε. Αφού αποφασίσαμε για όλα αυτά ξεκίνησε το πιο δημιουργικό κομμάτι της, αυτό της συλλογής κάθε πληροφορίας για να γράψουμε τα άρθρα μας.
 
   Έτσι κάπως εγινε η αρχή και σήμερα μπορούμε με πολύ χαρα να σας παρουσιάσουμε το αποτέλεσμα αυτής της ωραίας προσπάθειας. Θα την εκδίδουμε κάθε δίμηνο και τα θέματά της θα είναι σχετικά με τη φύση, το επετειολόγιο, την εποχή αλλά θα συνδέονται και με τα μαθήματα του αναλυτικού μας προγράμματος. Επίσης στα τεύχη ου θα ακολουθήσουν   θα ασχοληθούμε και με θέματα και προβληματισμούς που απασχολούν  τη ζωή μας μέσα και έξω από το σχολείο.
  Η σχολική εφημερίδα  αποτελεί ένα  δυναμικό μέσο  διαλόγου, το οποίο μας δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις απόψεις  μας στην  ευρύτερη σχολική κοινότητα, χρησιμοποιώντας τον δικό μας λόγο, τη δική μας γλωσσική ικανότητα αλλά και την δική μας οπτική. 
  Αυτό που χαρήκαμε περισσότερο ήταν η εξαιρετική ευκαιρία για ομαδική δραστηριότητα, κατανομή ρόλων και των ευθυνών καθώς και προσομοίωση των ρόλων ενός κανονικού project του οποίου η επιτυχία εξαρτάται από την συμμετοχή όλων μας στη σύνθεση του τελικού αποτελέσματος σε συνδυασμό με τους χρονικούς περιορισμούς που έπρεπε να τηρήσουμε αλλά και το χώρο που είχαμε στη διάθεσή μας.
   Τα κείμενα και τις φωτογραφίες τα βρήκαμε από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο.
 
ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.