Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΡΟΣΜΕΝΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ


Έχοντας γυρίσει με τη νέα χρονιά στο σχολείο και μετά από ένα μπαράζ επαναληπτικών τεστ και εργασιών τις μέρες που ακολούθησαν την επιστροφή μας, αποφασίσαμε να χαλαρώσουμε για μια ώρα με ένα ‘’γεύμα εργασίας’’ που ετοίμασαν οι μαμάδες..και οι γιαγιάδες στο σπίτι και που προγραμματίσαμε για την πρώτη ώρα της Παρασκευής 16 Ιανουαρίου. Εκεί που όλα εξελίσσονταν εξαιρετικά, νιώσαμε μια πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση βλέποντας τα ποτήρια και τα πιάτα μας να χοροπηδούν μπροστά στα μάτια μας.
Παρότι δεν είχαμε προσκαλέσει τον Εγκέλαδο στο γεύμα μας, ΔΕΝ ΤΑ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ. Εφαρμόσαμε ακριβώς ότι έχουμε διδαχτεί στις ΑΣΚΗΣΕΙΣ για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων και με ασφάλεια και οργανωμένα κατεβήκαμε στην αυλή. Μετά από αρκετή ώρα και αφού νιώσαμε ασφαλείς αλλά και πεινασμένοι, η δασκάλα μας έφερε αυτά που είχαμε ετοιμάσει και συνεχίσαμε μετατρέποντας το ‘’γεύμα εργασίας’’, σε πικ νικ στην αυλή.

Συζητήσαμε για τη χρησιμότητα της προετοιμασίας σε τέτοιες καταστάσεις, αξιολογήσαμε τις ενέργειες που κάναμε και καταλήξαμε πως το σημαντικότερο είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας ώστε με οργανωμένο τρόπο να απομακρυνθούμε από το κτίριο.


 

 
 
Στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας μπορείτε να βρείτε πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για μαθητές: ΟΑΣΠ ΜΑΘΗΤΕΣ και ένα παιχνίδι όπου παίζοντας μαθαίνουμε για τους σεισμούς: ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.