Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ


Στο πλαίσιο του μαθήματος της γλώσσας ‘’ΣΥΣΚΕΥΕΣ’’ της ΣΤ’ τάξης τα παιδιά παρουσίασαν τις δικές τους εργασίες για την εξέλιξη των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, αφού πρώτα αναζήτησαν από διάφορες πηγές τις πληροφορίες που χρειάστηκαν για να τις ολοκληρώσουν.

Εντυπωσιαστήκαμε από το πόσο πολύ έχει αλλάξει ο σχεδιασμός, το μέγεθος αλλά και ο τρόπος λειτουργίας των ηλεκτρικών αλλά και των ηλεκτρονικών συσκευών που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή.
 
Η εξέλιξη της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια έχει επιτρέψει την δημιουργία μιας νέας γενιάς  ηλεκτρονικών συσκευών. Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της κατηγορίας συσκευών όπως είναι το ραδιόφωνο, η τηλεόραση και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, είναι ότι διαθέτουν ελάχιστο όγκο και βάρος, ενσωματώνουν ισχυρότατους επεξεργαστές , ενώ μεταφέρονται ιδιαίτερα εύκολα.
 
Διαπιστώσαμε πως οι ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού μας, όπως το ψυγείο ή η ηλεκτρική κουζίνα δεν έχουν μικρύνει σε μέγεθος και σε όγκο αλλά λειτουργούν πλέον αυτόματα και κατασκευάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην καταναλώνουν πολύ ενέργεια.

 

Αφού παρουσιάστηκαν οι εργασίες της κάθε ομάδας, ακούσαμε  το ‘’ΣΙΔΕΡΟΜΑΣΑ’’ από τα τραγούδια της Λιλιπούπολης και τα παιδιά κατασκεύασαν το δικό τους ΣΙΔΕΡΟΜΑΣΑ με ανακυκλώσιμα υλικά που μαζεύουμε στην τάξη στο πλαίσιο της δράσης μας για την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.