Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


 
Στις 18 Μαρτίου παρακολουθήσαμε στο Μέγαρο Μουσικής μια υπέροχη μουσικοθεατρική παράσταση με δράση, χιούμορ, ζωντανή μουσική και διαδραστικές βιντεοπροβολές που είχε ως θέμα το θρυλικό έργο του Ιουλίου Βερν ‘’Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες’’.

Ο Φιλέας Φογκ ήταν ένας πλούσιος εκκεντρικός τζέντλεμαν, ο οποίος περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του στην Λέσχη Ριφόρμ, στο Λονδίνο. Κάποια μέρα, στοιχημάτισε για 20.000 λίρες πως μπορεί να κάνει τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες. Κι έτσι ξεκίνησε το ταξίδι, με τον υπηρέτη του, Πασπαρτού. Η διαδρομή που θα ακολουθούσε ήταν η εξής:

  • Λονδίνο - Σουέζ, μέσω Μοντ Σενί (Γαλλία) και Μπρίντεζι (Ιταλία) σιδηροδρομικώς και ατμοπλοϊκώς (7 ημέρες)
  • Σουέζ (Αίγυπτος) – Βομβάη (Ινδία), ατμοπλοϊκώς (13 ημέρες)
  • Βομβάη – Καλκούτα (Ινδία), σιδηροδρομικώς (3 ημέρες)
  • Καλκούτα - Χονγκ Κονγκ (Κίνα), ατμοπλοϊκώς (13 ημέρες)
  • Χονγκ Κονγκ - Γιοκοχάμα (Ιαπωνία), ατμοπλοϊκώς (6 ημέρες)
  • Γιοκοχάμα - Σαν Φρανσίσκο (Αμερική), ατμοπλοϊκώς (22 ημέρες)
  • Σαν Φρανσίσκο - Νέα Υόρκη, σιδηροδρομικώς (7 ημέρες)
  • Νέα Υόρκη - Λονδίνο, ατμοπλοϊκώς και σιδηροδρομικώς (9 ημέρες)....Σύνολο 80 ημέρες.

Στην Ινδία σώζει και παίρνει μαζί του την νεαρή χήρα πριγκίπισσα Αούντα από φανατικούς που θέλουν να την κάψουν ζωντανή μαζί με την σορό του συζύγου της κατά τα τοπικά θρησκευτικά ήθη. Τελικά γυρίζει στην Αγγλία, νομίζοντας ότι είχε χάσει το στοίχημα, γυρίζοντας μια μέρα αργότερα. Όμως, λίγο αργότερα, συνειδητοποίησε ότι είχε φτάσει λίγο νωρίτερα και τρία λεπτά πριν λήξει η προθεσμία του, πηγαίνει στην Ακαδημία και κερδίζει το στοίχημα. Στο τέλος έμαθε ότι αντί να φτάσει στις 21 Δεκεμβρίου, 80ή μέρα, έφτασε μια μέρα νωρίτερα, λόγω του ότι, ταξιδεύοντας αντίθετα προς την πορεία περιστροφής της γης, κέρδισε μία ημέρα που δεν είχε υπολογίσει. Η πριγκίπισσα Αούντα γίνεται σύζυγός του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.