Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ


Την Παρασκευή 13 Μαρτίου παραλάβαμε με μεγάλη μας χαρά μια ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΑΛΙΤΣΑ γεμάτη με ΒΙΒΛΙΑ που αφορούν στην Τέχνη. Τη ΒΑΛΙΤΣΑ μας έστειλε ο υπεύθυνος της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δνσης Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας κ. Δημήτρης Γκότζος.
 

Τα  ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ  είναι  ένα  πρωτοποριακό  πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες μέσα στις σχολικές τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων.

Τα  παιδιά ενθαρρύνονται να ξεφυλλίσουν, να ακούσουν ή να διαβάσουν τα βιβλία στο σχολείο,  να αναγνωρίσουν  τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλούν και να τα μοιραστούν. Τους προσφέρει  την επιλογή  να δανειστούν  βιβλία στο σπίτι και να χαράξουν έτσι  την προσωπική τους αναζήτηση, καθώς το ένα βιβλίο τους δημιουργεί  το ενδιαφέρον  να διαβάσουν το  άλλο.

Τα βιβλία θα παραμείνουν στη τάξη για τέσσερεις εβδομάδες, ώστε να υπάρχει χρόνος για δανεισμό και για παράλληλες δράσεις όπως  εργαστήρια,  λέσχη ανάγνωσης, συζητήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, επισκέψεις σε βιβλιοθήκες, εκθέσεις κ.α.

Το πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ  ΡΟΔΕΣ® δημιουργήθηκε  το 2012 από τη μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία  ‘’Η ΠΥΡΝΑ’’, με  τη συνεργασία του  Γραφείου Περιβαλλοντικής Aγωγής της Α΄ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών. Η εφαρμογή του ξεκίνησε από την Αθήνα, με τη συνεργασία  της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Αθηναίων και επεκτάθηκε με μεγάλο δωρητή το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Η βαλίτσα με τα βιβλία θα φύγει από την τάξη μας στις 27 Απριλίου για να συνεχίσει το ταξίδι της και σε άλλα σχολεία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.