Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥ


Η τάξη μας συμμετέχει με δύο εξαιρετικά έργα  στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Έκφρασης Μαθητών Δημοτικών Σχολείων με θέμα: «Ας φανταστούμε το Σχολείο των Ονείρων μας» για το σχολικό έτος 2014-2015.
Το θαλασσινό σχολείο
Την διοργάνωση έχει αναλάβει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.  
H Θάλεια
Τα έργα των παιδιών που μπορείτε να δείτε στους διπλανούς συνδέσμους είναι:

·        Το θαλασσινό σχολείο

Λεπτομέρεια απ' το ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
και η παράσταση κουκλοθεάτρου
 
·        Το σχολείο που ονειρεύομαι
Ο Ματθαίος
Τα έργα μας τα έχουμε ήδη ανεβάσει στο portal του διαγωνισμού και η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των έργων είναι η 15η Μαρτίου.
Οι ιδέες των ομάδων που συμμετέχουν ήταν καταπληκτικές και τα παιδιά δούλεψαν με πάθος, με συνέπεια και με πολύ αγάπη πάνω στα έργα που δημιούργησαν. Ασχολήθηκαν με την επιλογή των υλικών, το σχεδιασμό, την κατασκευή, την εμψύχωση κούκλας , τη συγγραφή κειμένου, την εκτέλεση και παρουσίαση των έργων τους.
Μάθημα στο Θαλασσινό Σχολείο
Γονείς, παππούδες και γιαγιάδες στήριξαν ηθικά και υλικά το έργο μας και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Τα αποτελέσματα της δουλειάς που έγινε τους δικαιώνει όλους και τους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια.
Η Ανθή
Μέσα στα βίντεο θα δείτε τους συντελεστές και άλλα στοιχεία για τα έργα τους και θα αφήσουμε τον καθένα από εσάς να ανακαλύψει τα δικά του νοήματα και να αντλήσει τη δική του έμπνευση από αυτές τις πολύ όμορφες  ιδέες.

Οι προτάσεις των μαθητών που θα διακριθούν θα τεθούν υπόψη του Υπουργείου Παιδείας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινότητας των εκπαιδευτικών και άλλων φορέων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.