Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Μεγάλες Γιορτές Ανακύκλωσης

Η «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» διοργανώνει τις «Μεγάλες Γιορτές Ανακύκλωσης για τους μαθητές» των Δήμων όλης της χώρας, από 23 Μαρτίου 2015 έως 31 Μαΐου 2015. Στη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές θα συγκεντρώνουν και θα ανακυκλώνουν άδειες συσκευασίες, συμβάλλοντας ενεργά στη μείωση των απορριμμάτων και θα επιστρέφουν για ανακύκλωση μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργούν στο Δήμο Χαλανδρίου.


Κάθε φορά που θα επιστρέφεται μία συσκευασία, θα εκτυπώνεται αυτόματα κουπόνι συμμετοχής του Μεγάλου Διαγωνισμού Ανακύκλωσης. Τα σχολικά τμήματα που θα συλλέξουν τα περισσότερα κουπόνια θα κερδίσουν μεγάλα δώρα-έπαθλα όπως tablets, MP4 και MP3 players για κάθε μαθητή των πρωτευόντων σχολικών τμημάτων.
Την 1 Ιουνίου 2015 και ώρα 2μ.μ. όλα τα σχολικά τμήματα θα πρέπει να παραδώσουν τα κουπόνια που έχουν συλλέξει και στις 5 Ιουνίου 2015 θα γίνει η Μεγάλη Τελετή Απονομής των επάθλων στους μαθητές, σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα στην οποία θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία από τα πρωτεύοντα σχολικά τμήματα.
 
 
Η τάξη μας έχει ήδη συμπεριλάβει την παραπάνω δράση ως μια από τις δραστηριότητες του προγράμματος μας για την ανακύκλωση που γίνεται στο πλαίσιο της ΕΥΕΛΙΚΤΗΣ ΖΩΝΗΣ και στην Ενότητα ‘’ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ’’ που θεωρούμε ως το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα για τη σωστή ανακύκλωση.

«∆ιαλογή στην Πηγή» ορίζεται η διαδικασία/τεχνική της ανακύκλωσης µε την οποία επιτυγχάνεται ανάκτηση χρήσιµων υλικών πριν αυτά αναµειχθούν µε την υπόλοιπη µάζα των απορριμμάτων.


Μερικές από τις βασικές παραμέτρους από τις οποίες εξαρτάται η αποτελεσματικότητα και η λειτουργικότητα ενός προγράμματος διαλογής υλικών στην πηγή είναι το είδος των υλικών, η ποιότητά τους, η δυνατότητα προώθησής τους στα κατάλληλα σημεία και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού (ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης) έτσι, ώστε να επιτευχθεί αυξημένη συμμετοχή του στα προγράμματα ανακύκλωσης υλικών.
Έτσι η ενημέρωση όλων όσοι θα συμμετέχουν, σχετικά με την ανάκτηση και ανακύκλωση υλικών θα  αρχίσει πριν την έναρξη του προγράμματος και να συνεχίζεται καθ΄ όλη τη διάρκειά του.
 
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.