Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ… πεζός ή με ποδήλατο


Με αφορμή το μάθημα της γλώσσας «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ» ασχοληθήκαμε με διάφορες βιωματικές δραστηριότητες στην τάξη για το πώς μπορούμε να κυκλοφορούμε με ασφάλεια ως πεζοί ή ως ποδηλάτες.
 
 
Στη διάρκεια αυτών των δραστηριοτήτων μας και του μαθήματος, μιλήσαμε για τους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας, για τα μέτρα ατομικής ασφάλειας όταν κινούμαστε με ποδήλατο, για τον τρόπο που διασχίζουμε το δρόμο ως πεζοί, τις διαβάσεις και τα φανάρια και πάντα να έχουμε το νου μας και στο πως μπορεί να αντιδράσουν οι άλλοι οδηγοί που αρκετές φορές όπως διαπιστώσαμε δεν τηρούν αυτούς τους κανόνες.

Στη συνέχεια αυτών των δράσεών μας το σχολείο προσκάλεσε την Πέμπτη  30 Απριλίου την ομάδα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) όπου παρακολουθήσαμε και συμμετείχαμε σε ένα πολύ καλά οργανωμένο πρόγραμμα για την Οδική Ασφάλεια.
Το «Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων “Πάνος Μυλωνάς”» συστάθηκε  στις 12 Μαΐου 2005. Αποτελεί μη κερδοσκοπικό Οργανισμό και κύριος σκοπός του είναι η υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, τη μελέτη, έρευνα, ενημέρωση και εκπαίδευση στοχεύοντας κατ’ εξοχήν στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Αιτία για την ίδρυση του Ινστιτούτου είναι το γεγονός ότι έχουμε τη θλιβερή πρωτιά στα τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη τα οποία αποτελούν και την πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους μας στην Ελλάδα.






Πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για τις δραστηριότητες και τους σκοπούς του ΙΟΑΣ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου: http://www.ioas.gr/default.php

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.